Peg Perego - Masinuta Electrica Gaucho Rockin

 

Copiii sunt innebuniti dupa masinutele electrice. Fata de bicicleta sau tricicleta, masinutele electrice le permit copiilor o altfel de joaca, iar functionarea lor precum masina parintilor este poate una dintre cele mai puternice caracteristici iubite de copii.

In acest articol vom vorbi despre tipurile de masinute electrice, caracteristicile lor si la ce trebuie sa se uite un parinte atunci cand vrea sa cumpere un astfel de vehicul pentru copil.

 

 

>> Cauti o masinuta electrica pentru copilul tau? Intra pe magazinul onlineĀ trompi. Acolo gasesti o varietate mare masinute electrice pentru copii!

Tipuri de masinute electrice pentru copii

Masinutele electrice se pot diferentia din mai multe puncte de vedere. Una dintre cele mai comune si reprezentative clasificari este cel al tipului de acumulator.

Bateria masinutei este cea care delimiteaza viteza si folosirea masinutei. Pe piata exista masinute cu 3 tipuri diferite de baterii:

Pe langa clasificarea masinutelor din punct de vedere al bateriei, masinutele electrice pot fi impartite si din punct de vedere al formei. Astfel, pe piata se gasesc:

 • masinute electrice
 • motociclete electrice
 • motoscutere electrice
 • triciclete electrice
 • tractoare electrice
 • trenulete electrice
 • ATV-uri electrice si multe altele.

Masinute electrice 6V

Aceste masinute sunt cele mai putin puternice, fiind functionale in special pe suprafetele dure, cum ar fi aleile drepte din parc. Viteza medie a unei masinute cu putere de 6V este aproximativ aceea a unui adult care merge (aprox. 4 km/h), iar, desi poate functiona si pe iarba, viteza scade considerabil pe astfel de teren. Sunt potrivite pentru copiii mai mici de 5 ani.

Masinutele electrice de 12 V

Acestea costa mai mult, dar prind mai multa viteza si pot fi folosite pe mai multe tipuri de terenuri. Viteza medie este undeva la 8 km/h, iar puterea ii permite folosirea pe iarba, pietris si alte suprafete tari. Aceste masinute pot include limitatoare de viteze, acceleratie graduala si alte caracteristici asemanatoare.

Masinute electrice de 24 V

Sunt cele mai puternice si pot prinde o viteza de pana la 25 km/h. Acestea sunt recomandate pentru copiii mai mari si includ mai multe caracteristici precum cutie cu viteze, marsalier, suspensii s.a.m.d. Puterea lor mare permite folosirea acestora pe mai multe tipuri de teren.

 

Masinute electrice cu telecomanda

Masinuta electrica cu telecomanda este folosita in acelasi fel ca si cea fara telecomanda, unde copilul are control deplin asupra masinutei, doar ca parintii pot sa vireze sau sa opreasca masina. Majoritatea parintilor apreciaza telecomanda pentru ca le permite sa evite accidente sau indepartarea exagerata a copilului de ei.

 

Masinuta electrica sau cu pedale?

Marea neliniste a parintilor legata de masinutele electrice este lipsa de activitate fizica a copilului. Desi masinutele cu pedale ofera mai multa activitate fizica, diferenta nu este atat de mare. Copiii au cea mai mare activitate fizica prin alte activitati (alergarea, urcarea si coborarea din masinuta s.a.m.d). Acestia nu folosesc masinuta pentru a se deplasa si a ajunge dintr-un loc in altul, ci pentru a se juca si pentru a-si imita parintii (care folosesc masina).

 

Caracteristici masinute electrice

 • Roti de cauciuc. Nu produc atat de mult zgomot si ofera o aderenta mai buna. Sunt mai scumpe si nu multe masinute electrice includ acest tip de roti.
 • Telecomanda. Permite parintilor sa controleze miscarile masinutei, mai ales in perioada in care copilul inca nu stie sa o manevreze bine.
 • Acceleratie graduala. Este asemanatoare cu sistemul care exista pe autoturisme, adica cu cat copilul apasa mai tare pe acceleratie, cu atat masina va merge mai repede.
 • Limitator de viteza. Sunt foarte cautate de parinti doarece permit limitarea vitezei. Astfel se poate cumpara un vehicul mai puternic de cand este mic copilul si limitarea vitezei pana ce creste si stapaneste mai bine masinuta electrica.
 • Bateria masinutei electrice. Bateria, calitatea si durabilitatea ei depind mult de producator. Bateriile de obicei dureaza intre 30 de minute si 20 ore. Viata bateriei depinde si de greutatea copilului si tipul de teren. Bateriile reincarcabile dureaza mult daca sunt bine intretinute. Pentru o utilizare mai mare, evitati luminile si sunetele care sunt legate la bateria principala. In multe cazuri, acestea includ baterii speciale.
 • Schimbator de viteze: pentru masinutele cu bateria de 12V sau 24V si unde copilul stapaneste folosirea masinutei, schimbatorul de viteze o sa-l ajute sa controleze si sa conduca mai bine si comod masinuta.
 • Marsalier: este foarte util pentru intoarcerea rapida a masinutei.

Recomandari de masinute electrice pentru copii

Masinute electrice 6V pentru copii

Masinuta electrica cu telecomanda Blaster de la Biemme

Include comutator inainte/inapoi, incarcator pentru bateria de 6V si telecomanda de control pentru parinti. Ajunge la o viteza de 3 km/h. Pentru copii peste 2 ani.

 

ATV electric X-blaster de la Injusa

ATV-ul electric este dotat cu GPS Injusa si o serie de sunete si gadget-uri. Vine cu o baterie reincarcabila 6V, incarcator si motor 6V. Pentru copii peste 3 ani.

 

Motoscuter electric Trimoto Xtm de la Faber

Este dotat cu pedala de acceleratie si frana electrica. Viteza este de 4.28 km/h si tipul de functionare de 60 de minute. Varsta recomandata: peste 3 ani.

 

Masinuta electrica Turbo de la Chipolino

Masinuta electrica are acumulator de 6V si prinde o viteza de 3.3 km/h. Varsta recomandata: peste 3 ani.

 

Trenulet electric Choo Choo Exppress de la Peg Perego

Este dotat cu 12 sine curbate ce formeaza un cerc de diametrul 195 cm. Include baterie, incarcator de baterie si prinde o viteza de 2.4 km/h. Pentru copii peste 1 an jumatate.

 

Masinute electrice 12V pentru copii

ATV Electric Cyclops de la Injusa

Include doua locuri si poate suporta o greutate de 100 kg. Frana si acceleratia sunt la pedala, iar viteza maxima ajunge la 6-8 km/h. Recomandat copiilor peste 3 ani.

 

Masinuta Ferrari electrica de la Faber

Include acceleratie la picior, frana electrica, claxon si schimbator de viteze pentru inainte si inapoi. Detine 2 locuri si prinde o viteza de 5 km/h. Pentru copii peste 3 ani.

 

Motocicleta Vespa Winx de la Peg Perego

Roti de cauciuc si roti ajutatoare detasabile. Include 1 viteza si ajunge pana la 4.2 km/h. Motocicleta electrica are baterie reincarcabila de 12V si incarcator. Pentru copii peste 3 ani.

 

Scooter Electrica E100 de la Razor

Tricicleta electrica are o autonomie de 40 de minute, motor cu transmisie prin lant si acumulator de 12V. Viteza maxima este de 16 km/h. Pentru copii peste 8 ani.

 

 

Masinute electrice 24V pentru copii

ATV electric Dirt Quad de la Razor

Prinde o viteza maxima de 13 km/h, include suspensii pe spate, frana de disc, roti de 33 cm din cauciuc si cadru din hotel. Functioneaza pe orice tip de teren. Recomandat copiilor peste 8 ani.

 

Mini-motocicleta electrica Pocket Rocket de la Razor

Motocicleta electrica prinde o viteza de 24 km/h, are o capacitate de max. 77 kg si o autonomie de 45 minute. Include frana de mana, roti gonflabile si cadru din otel. Pentru copii peste 13 ani.

 

Masinuta electrica Gaucho Superpower de la Peg Perego

Include suspensii pe rotile din spate, roti din EVA, scaun reglabil, selector cu 3 viteze si baterie reincarcabila de 24V. Pentru copii peste 3 ani.